Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Средствата, осигурени на редовното правителствено заседание, са за детски градини на територията на общините Костинброд и Бургас. По думите на премиера Бойко Борисов за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

На община Костинброд се отпускат 1 381 011 лева за проектиране и строеж на двуетажна детска градина за шест групи в град Костинброд и 275 820 лева за проектиране на детска градина в село Петърч. 

На община Бургас пък се осигуряват 23 858 лева за дейности по строителен надзор, свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс "Братя Миладинови" и в квартал "Горно Езерово". 

136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН, напомнят пресслужбата. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи са одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и шест професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.