Националният съвет на "Продължаваме промяната" определи Константин Бачийски за кандидат за кмет на предстоящите местни избори в Бургас. Решаващи за избора се оказаха авторитетът и безупречната репутация на бургаския народен представител, съобщиха от бургаската структура на партията.

Със своето решение от "Продължаваме Промяната" засвидетелстваха за пореден път доверието и подкрепата към кандидатурата на Бачийски. От него ще се очаква да сложи край на дългогодишното управление на ГЕРБ в община Бургас и да постави началото на необходимите промени, които да превърнат областния град в притегателен център за инвеститори, свободни капитали и граждани, се посочва в съобщението, информира БТА.

От партията отбелязват, че като общински съветник и народен представител Константин Бачийски е изградил име на визионер с идеи за развитието на Бургас и региона, както и на непоколебим борец срещу редица корупционни схеми в областта и в страната.

Очакванията са около него да се сформира и силна листа от кандидати за общински съветници.

"Протягам ръка към всички бургазлии, които не само желаят промени, но и са готови да ги предизвикат и да бъдат част от тях. Заедно ще преобразим Бургас и ще го превърнем в едно уникално място за живот и професионално развитие", коментира кандидатът за кмет, цитиран в съобщението.

Константин Бачийски е народен представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" в 49-ия парламент. Член е на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред, по превенция и противодействие на корупцията и по транспорт и съобщения. Бил е депутат и в 47-ото и в 48-ото Народно събрание.