Грети Стефанова ще бъде издигната за председател на СОС. Тя е най-възрастният член на местния парламент. Това заяви пред bTV общинският съветник от ПП-ДБ-СС и лидер на "Спаси София" Борис Бонев.

Борис Бонев призова партиите в СОС да подкрепят Стефанова, за да отпушат работата на градския парламент.

Столичният общински съвет ще направи пореден опит да избере своя председател днес. Последният опит завършил с неуспех беше на 7 декември.

Бонев заяви, че предложението за Стефанова е по модела на БСП от НС  най-възрастният да оглави СОС. Изборът ще е   временен - до съставяне на мнозинство.

"Има опасност да изпуснем 50 милиона и пари по кандидатстване от проекти за още 200 млн. лв. Не бих искал да допуснем следизборната депресия на ГЕРБ да доведе до изпускане на средствата за столицата", разкри Бонев.

От нашите партньори в СОС има хора, които искат да се пренесат сглобката от национално ниво и в София. Ако обаче ПП-ДБ направят такава сглобка с формацията на Бойко Борисов, то от "Спаси София" да участват в подобно управление и ще бъдат в опозиция, категоричен бе Бонев.

В седмицата, в която говорихме с БСП за разбиране, някой взе решението за демонтажа на Паметника на Съветската армия, допълни той.

Нямаше време за нова коледна украса. Януари още ще направим кръгла маса за следващата Коледа, допълни той.

Според Бонев не е имало достатъчно камиони за извозване на падналите клони, които вече седмици стоят по кварталите в столицата.