Иван Гешев обвини Бойко Борисов за аварията с електричеството, прекъснала живото му излъчване във Фейсбук, докато отговаряше на въпроси на гражданите и на журналисти. Точно тогава той обяви намерението си да основе гражданско движение "Справедливост за България". От "Електрохолд" обявиха, че е имало пожар, а токът е спрян за кратко, за да не застрашава пожарникарите.

Гешев възобнови излъчването в новите условия, но за кратко, като светлина му осигуряваше мобилен телефон. Той се усъмни, че аварията не е била случайност, защото токът дошъл веднага след едночасовото му излъчване. Два часа по-късно той публикува и снимки на запалена шахта с кабели, която е довела до прекъсването на електричеството и призова лидера на ГЕРБ да се извини и за спрелия градски транспорт.

"Странна" авария в системата на ЧЕЗ е причинила спиране на тока по време на излъчване то ми на живо днес. Явно политическият боклук изпитва ужас от истината. Както видяхте, продължихме буквално с подръчни средства да излъчваме и да отговарям на Вашите въпроси. Още по-странно е, че токът дойде отново веднага след края на живото предаване. В него призовах Борисов да подаде оставка от заеманите от него постове поради липса на мъжество. А не да се крие и да го крият зад жени, деца и парламентарни комисии", написа в профила си Гешев.

"След тази "внезапна" авария, спряла тока в огромен периметър в центъра на София, призовавам Борисов да се извини на хората за причиненото им неудобство. Този панически страх на мафията няма да ме спре да продължа напред в името на истината и справедливостта. Продължаваме заедно с моите съмишленици от родолюбиво-консервативно движение "Справедливост за България" и хората, изповядващи българските ценности в цялата страна", добави още бившият главен прокурор.

Гешев обвини Борисов за спирането на тока по време на живото му излъчване

Бившият главен прокурор не спря дотук и малко по-късно след първия пост публикува снимки със запалена шахта, довела до авария и прекъсването на тока, докато дава изявление във Фейсбук

"Случайна" авария?

Ето снимки от запалената шахта на кръстовището на софийските улици "Раковски" и "Сливница".

Как така тази шахта бе запалена точно по време на моето живо предаване❓

Целият център на София е блокиран - трамваи, тролеи - всичко е блокирано!

Борисов да даде обяснение защо се случва всичко това в контролирания от него столичен град!

Днес цяла България разбра, че мафията изпитва неописуем страх от истината и справедливостта!", продължи да обвинява Иван Гешев.

От "Електрохолд България" съобщиха, че причината за прекъсване в прякото предаване на Иван Гешев е пожар на кабелен колектор. Прекъсването е било за 15 минути.

Електричеството е било спряно с цел да се обезопаси района и пожарникарите да могат да работят безопасно, съобщи Нова телевизия.

"В 14:30 днес пожар в кабелен колектор в центъра на София наложи прекъсване на електрозахранването в част от центъра на града с цел да бъде обезопасена работата на противопожарните екипи. Колекторът и кабелите в него не са собственост на дружеството", заявиха от "Електрохолд България".