Доналд Тръмп пристигна в резиденцията си "Мар-а-Лаго" във Флорида, придружаван от съпругата си Мелания и от децата си, предадоха световните агенции.

Самолетът на Тръмп кацна в град Палм бийч точно в момента, в който във Вашингтон се откри церемонията по полагане на клетва на Джо Байдън и Камала Харис, на която Тръмп отказа да присъства.

Като междинна спирка президентския хеликоптер спря във военновъздушната база "Андрюс", където Тръмп произнесе последните си думи като президент.

Ето част от речта му:

"Винаги ще се боря за вас. Ще гледам, ще слушам. Ще ви кажа, че бъдещето на тази страна никога не е било така хубаво. Желая на новата администрация много късмет и успех. Те ще имат голям успех. Имат основата да направят нещо изключително. Ние ги им дадохме основа, каквато не е имало въпреки най-лошата болест от 1917, преди 100 г. Въпреки това нещата, които направихме бяха невероятни. Не бих могъл да ги постигна без вас. Довиждане. Обичаме ви. Ще се върнем под някаква форма. Отново ще благодаря на вицепрезидента Майк Пенс и на Карън. Благодаря на Конгреса, защото работихме добре с него. С някои елементи от него. Но наистина успяхме да направим толкова много като никой друг. Искам да благодаря на страхотните хора от Вашингтон, окръг Колумбия. На всички хора, с които работихме, за да постигнем това чудо. Живейте добре. Скоро ще се видим".

Американският президент Доналд Тръмп, следвайки отдавнашна традиция, е оставил писмо на приемника си Джо Байдън, преди да напусне Белия дом, заяви пред Франс прес говорителката му Джъд Диъри няколко минути след заминаването му. Според телевизия CNN, краткото послание е оставено в Овалния кабинет. Съдържанието на писмото засега остава неизвестно.