Подозрения обзеха зам.-председателката на парламента Муккадес Налбант в пленарната зала и по-точно - какво е това, което отпива от шишенце в ръката си народният представител от ИТН Тошко Йорданов.

Налбант го попита каква е течността. "Надявам се г-н Йорданов да пие вода от шишенцето, а не нещо друго", коментира от трибуната зам.-председателката от ДПС, докато вървеше обсъждането на парламентарния правилник.

Залата избухна в смях, а Тошко Йорданов не остана длъжен. "Ако може да водите заседанието, а не да правите някакви весели забележки! Това е бутилка, в която има чай. Предлагам да го помиришете. Ако е на алкохол, ще го изпия на екс", каза Йорданов от трибуната. Депутатът дори поднесе към Налбант пластмасовото шише, пълно с тъмна на цвят течност.

Заместник-председателката на НС отказа да изпробва обонянието си. И отново го скастри: "Може да го пиете със здраве, но и вода дори не се допуска в зала". Тя отбеляза, че Йорданов е сред изключенията в пленарната зала дори и в облеклото си.

Депутатът беше облякъл дежурната тениска под сакото, този път едноцветна, след като в предишните два парламента носеше такива с щампа от епопеята "Междузвездни войни".

Парламентът не успя да приеме целия правилник до 16.00 часа, въпреки настояването на БСП заседанието да бъде удължено до 18.00. Така депутатите се разотидоха до утре, когато ще продължат дебатите по правилата за работа на НС.

В продурните хватки Налбант се оказа безпомощна, при което поиска помощ от другия зам.-председател на НС Ива Митева, а от своя страна съпартиецът й Йордан Цонев й отправи забележка да се държи на висотата на поста.