Свиканият снощи пленум на БСП - Стара Загора, се е провалил заради липса на кворум. От 43-ма членове на общинския партиен съвет за участие във форума са се явили едва 17. Според дългогодишни членове на старозагорската партийна организация това се случва за пръв път за последните 30 години, съобщи Старозагорски новини.

На несъстоялия се пленум е трябвало да бъде насрочена дата за общинската партийна конференция и обсъдена подготовката за предстоящите парламентарни и местни избори. Специално за участие във форума е дошъл зам.-председателят на 48-ото НС и дългогодишен депутат Кристиан Вигенин, но поради липсата на кворум събирането е продължило като другарска среща.

Точно липсата на кворум провали и насрочения за 5 февруари Национален съвет на БСП, на който трябваше да бъде решена коалиционната формула за участие в парламентарните избори, да бъде определен графикът за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

Ден по-късно от "Позитано" 20 оправдаха проваления форум с лошото време, ангажираността на част от членовете на Националния съвет с преговори за съставите на районните избирателни комисии. "Имаше членове на Националния съвет, които присъстваха, но отказаха да се регистрират с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори", съобщиха тогава от централата на партията.

Отложеният Национален съвет на БСП ще се проведе на 10 февруари от 14 часа, но към момента не е ясно кога повторно ще бъде насрочен пленум на БСП - Стара Загора.