Проф. Пламен Моллов не се е явил на изслушване пред антикорупционната комисия в парламента. Моллов трябваше да бъде изслушан по повод твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов.

От Университета по хранителна промишленост, където работи Моллов, казали, че е в отпуск до края на месеца.

Бившият шеф на БАБХ проф. Пламен Моллов не е открит от Парламентарната комисия по антикорупция, обяви председателят й Михаил Камбарев, съобщи Нова телевизия.

След като направим изслушването, евентуално бихме сезирали прокуратурата, но трябва да съберем съответните данни, коментира Константин Бачийски от ПП. И той уточни, че вчера е разбрал, че Моллов "рязко, изведнъж, е излязъл в отпуск". Депутатът от ПП обясни, че Даскалов е сезирал ДАНС и ГДБОП за разговора с Моллов. Не му е известно прокуратурата да извършва проверка.

Самият Моллов преди дни отрече твърденията за искане на подкуп и ги определи като фалшива новина. Той беше в инициативния комитет на партията на Стефан Янев "Български възход".

Пламен Моллов по-скоро няма да участва в учредяването на партия "Български възход", докато не изчисти името си, макар че бе част от Инициативния комитет, коментира след скандала бившият служебен премиер.

"Пламен Моллов е бил част от Инициативния комитет. Оттук нататък в учредяването - дали ще участва, или няма да участва, е въпрос, който ще бъде решен. По-скоро не, докато не си изчисти името. Оттам-нататък всякакви опции са отворени", каза Стефан Янев пред "Флагман".