"Доволен съм, че след първоначалните критики явно президентът е осъзнал колко е важна съдебната реформа в областта на конституцията, и дори временното отлагане, което беше наложено с този закон, беше непоносимо за него. Това е една добра новина. От друга страна, ние ще направим втори кръг от консултации и внимателно ще прегледаме текстовете отново. За нас промените в Конституцията са много важна победа. Затова ще огледаме закона още един път, за да сме сигурни, че не отлагаме прекалено дълго време част от промените в Конституцията", каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков пред медии във Видин.

Петков заяви, че с наложеното вето върху промените в Конституцията президентът е разбрал, че: "промените са не само добри, но трябва да влязат веднага в сила, което показва промяна в оценката на нашата работа".

По другата актуална политическа тема - ротацията и постът на външен министър - Петков коментира: "Денков и Габриел са влезли в конструктивни дискусии и ще предадем топката към тях да решат. Очевидно добре работят като отбор. Когато има желание, има и начин. Оставаме дискусиите в техните ръце. Нашата позиция не се е променила, но нека конструктивните разговори да продължат между тях" - каза Петков и допълни, че ПП ще изпълни обещанието за ротация на 6 март, защото "хората искат стабилност, омръзнаха им политическите драми".

"Всеки политик има задължението по-внимателно да се отнася към това и да не слага темата избори веднага на масата. Балансът на сегашното управление трябва да продължи. Прибързани решения не трябва да има, но от друга страна - небалансирани решения също", добави Питков, цитиран от БТА.

Днес Кирил Петков беше на посещение във Видинския регион за откриване на нов офис на ПП в Белоградчик и срещи с членове на местната партийна структура и симпатизанти във Видин и Белоградчик. Съпредседателят на ПП проведе срещи още и със изпълнителния директор на българо-румънско дружеството "Дунав мост Видин-Калафат", с директора на МБАЛ "Св. Петка", както и с директора на Областно пътно управление Видин.

"Вярваме, че когато пътят Монтана-Видин бъде изграден, когато до края на годината и сухопътните ни граници се присъединят към Шенген, Видин ще бъде все по-проспериращо място. Просто отнема малко повече време, отколкото ни се иска, но виждам, че хората са готови за тази промяна", каза Петков.