"ДПС-Ново начало" е на избори, това е най-нормалното. Няма раздвояване. Има едно ДПС, има и отцепници. ДПС е на избори, друга тема няма", заяви Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание, цитиран от bTV.

"Ахмед Доган е от земеделците. Всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили. ДПС отива на избори, единственото, което мога да кажа на нашите избиратели е - ново начало, без деребеите", допълни Пеевски в отговор на въпрос дали го притеснява решението на Върховния административен съд, което се очаква по жалбата на крилото около Ахмед Доган.

Той коментира и предложението на Бойко Борисов за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот. 

"Нищо не трябва да се променя. Виждали сме в миналото, че това, мажоритарното, не е окей, за нас сега системата работи добре, промени не трябват", заяви Делян Пеевски. 

В сряда ВАС окончателно реши, че избирателната комисия трябва да регистрира "ДПС-Ново начало"- коалицията на Делян Пеевски, в която влизат ДПС, "Български глас" и "Новите лидери".

Днес съдът ще разглежда жалбата от коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" на Ахмед Доган за отказа на Централната избирателна комисия да ги включат в изборите. 

Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с коалицията "Алианс за права и свободи". В нея влизат партиите СБОР и Земеделски народен съюз.