Настоявам лидерите на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) да не използват ДПС в предизборните си кампании - това посочва в позиция съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.

Той отбелязва, че зрелостта и силата на една политическа партия е в способността ѝ да търси и намира диалог и съгласие, а ДПС е и ще остане партия на диалога. "В последните дни Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми и въвличат ДПС в разправии", смята Делян Пеевски.

"Неделя ще мине и лидерите трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората", добавя той.

По думите му за страната ни е най-важно да бъде съхранена нейната евроатлантическа идентичност. "Нямаме право на отстъпление от това да има евроатлантическо правителство и го дължим на българските граждани. И нека лидерите си припомнят, че България е по-голяма от интересите на всяка една партия", се казва в изявлението.

Държавата може да бъде управлявана добре само в съгласие и ДПС допринася и ще продължи да дава приноса си за този процес, заявява Делян Пеевски.

За мен сглобката в момента не съществува заради безпринципното поведение на ПП-ДБ, заяви по-рано днес в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вярвам, че това са предизборни страсти и всичко това ще се уталожи след изборите, коментира в отговор пред журналисти Венко Сабрутев, депутат от ПП-ДБ.