"Г-н Денков, сняг онлайн не се чисти. Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС" - това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски във връзка със свикваното извънредно съвещание в Министерския съвет заради тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области. 

"Изненадваща е изненадата на Министерски съвет и конкретно на министър-председателя от това, че първият за годината сняг наваля в края на ноември. И с недоумение научавам, че г-н Денков е свикал извънредно заседание на МС онлайн", допълва Пеевски.

"Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това", каза Делян Пеевски.

"Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", призова председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Освен по темата за усложнената зимна обстановка, по-рано той коментира и кога очаква да станат факт промените в Конституцията. 

"На 8 декември Народното събрание ще приеме промените на първо четене и ще имаме над 160 гласа, обяви председателят на ПГ на ДПС. На 12-и ще е второто четене, а на 13-и ще е трето. Вярвам, че на 13-и ще се поздравим с приемането на новата Конституция", каза Пеевски.

Той е уверен, че с промените в Конституцията ще получим една работеща, правова държава, в която ще сте спокойни и ще се чувствате защитени, посочи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в разговор с представителите на Младежко ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред участниците в срещата Делян Пеевски направи анализ на политическата ситуация, позициите на партията и взаимоотношенията във властта, посочват от ДПС.

"Много е тежко положението, като виждам и във ведомствата и в цялата държава, експертиза не е останала за съжаление. Държавата има нужда от вас, младите, за да тръгнем напред и наистина да станем европейска България, защото в момента нещата не са така", каза Пеевски.

Той подчерта, че правителството, подкрепено от абсолютно евроатлантическо мнозинство, не е перфектно, но след две години на политическо безвремие на служебни кабинети, сега България е на правилния път. Смятам, че съвсем скоро ще се вижда ефектът на това мнозинство и правителство и си струва да останете тук, в България, добави Делян Пеевски.

Той се обърна към младите с думите, че имат цялата му подкрепа, за да "бъдете силна младежка организация и вие, като младите хора на ДПС, да бъдете реализирани".

"Ние не си даваме сметка с какъв потенциал разполагаме във ваше лице. Днес съм много по-спокоен за бъдещето на ДПС. Сега, като ви видях, няма да ви изпусна. Вие сте страхотна банка кадри, трябва да сте до мен, до партията, допълни Пеевски. 

Форумът, организиран от съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк мина под наслов "Преосмисляне на Европа. Либералната визия за Европа на бъдещето". Модератор на разговора на Делян Пеевски с младите бе председателят на младежката организация Танер Кабилов. На семинара участва още зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев и Халил Летифов, евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, народните представители Елван Гюркаш, Ертен Анисова, Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Валентин Тончев, Осман Мурадов и Анджей Джандев, председател на Младежко ДПС Танер Кабилов, кметът на община Белица Радослав Ревански, председател на партия ЛДП, Северна Македония Моника Зайкова и директор на Американския университет - ФОН, Скопие Сефер Цаноски, отбелязват от пресцентъра на ДПС.