Атанас Атанасов прибърза с оставката. Той трябваше да остане шеф на парламентарната комисия за контрол на службите и специалните разузнавателни средства. Това коментира пред журналисти депутатът от ДПС Делян Пеевски.

По думите му предложението за сливането на службите трябва да се обмисли, тъй като все още няма съгласие по темата. 

"Според мен господин Атанасов прави прибързано действие. Принципно бяхме казали "да" на неговото предложение, но проект не сме виждали", заяви Пеевски и категорично заяви, че според него Атанасов трябва да остане председател на комисията.

В момента при съседа има война - не е времето за промени в службите. Трябва да се изчака, да се успокои обстановката, сега едни структурни разбутвания на службите могат да объркат много. Те работят. Да, може би може да се надгради, но нека да се помисли технически с какво трябва. Промени, сливания - след като войната приключи", каза още депутатът от ДПС.

 

Той обясни, че от ДПС подкрепят внесеното от БСП проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на машинно гласуване.

Ден по-рано Атанас Атанасов подаде заявление за оттегляне като председател на комисията за контрол над службите. Като мотив за решението на Атанасов от ПП-ДБ посочиха, че от ГЕРБ и Бойко Борисов е бил поет ангажимент за реформа на службите, който е бил оттеглен.

"Оставката на ген. Атанас Атанасов от поста председател на комисията за контрол над службите е знак на протест за това, че трябва да има реформа в службите", каза депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев пред БНТ и посочи, че службите не работят в сегашния си вид, няма баланс в назначаването на шефовете им, а реформата е "зациклила".