След обявяването на състава на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, не закъсняха и първите политически реакции за правителството.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пожела успех на служебния кабинет.

"То няма да е отговорно за нищо, защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев, така че и тук ще видим какви са им възможностите. Дано новото правителство осигури честни избори както ние, да не допуснат през машините хакерите да направят някаква беля", заяви Борисов.

От БСП пък отбелязаха, че съставеното от президента Радев правителство е изключително силно.

"Освен изборите, които са неговата много важна задача, трябва да се заеме и с мерките, свързани със Здравната криза, да набележи мерките за справяне с икономическата криза. Според мен един много силен екип предлага президентът и съм уверен, че ще постигне макар и за краткото време осезаеми резултати", посочи заместник-председателят на ПГ на БСП Кристиан Вигенин.

Според "Изправи се! Мутри вън!" оценката за служебния кабинет ще зависи от отношението към изнесеното в Комисията по проверка на управлението.

"Първият ден, в който Борисов не е премиер, е ден за поздравления. Оценката на служебния кабинет "Изправи се! Мутри вън!" ще се даде, след като видим каква е степента на ангажираност на министрите от служебния кабинет със сигналите, с които се занимаваше Комисията по ревизия", каза съпредседателят на коалицията Мая Манолова.

А от "Има такъв народ" заявиха, че най-важната задача на служебното правителство ще бъдат честните избори.

"Да подготви наистина едни честни и прозрачни избори. Предполагам и на Вас вече ви е дотегнало да чувате тези думи, не искам да звуча клиширано, но наистина това ни трябва на всички. Трябва ни на всички избиратели, за да можем да върнем доверието в изборните урни и да можем така с желание да дадем нашия вот и да определим какъв да бъде следващият парламент", каза Ива Митева от "Има такъв народ".