Дали Делян Пеевски ще е депутат, ще се реши след изборите и се знаят всички резултати. Това каза Йордан Цонев пред БТВ и уточни, че Пеевски е правел "местни кампании, където той си прецени". Ако партията и г-н Пеевски решат той да отиде в Брюксел, това ще се случи. Към този момент не е ясно. Към този момент не е ясно, каза Цонев.

Мустафа Карадайъ е водач на листата, но той през цялата кампания обясняваше защо е водач и че няма да ходи в Брюксел като евродепутат, допълни Цонев. Водач е, за да обозначим значението на тези избори за ДПС пред нашите избиратели, каза още той.

На първо четене резултатите ни удовлетворяват - връщаме си третата позиция, а сборният резултат на националистите ще бъде под наши, каза още Цонев. Изборният резултат е в рамките на нашата прогноза. Ние сме най-засегнати заради уседналостта на тези избори, така че резултатите за нас са нормални, отбеляза той.

Цялата наша кампания мина под това мото - ние обиколихме два пъти страната и говорихме с хората на тази тема - кой е пътят да върнем всички хора в България, а не само нашите избиратели. През 2007 г. имахме мечта Европа да дойде в България - всички бяхме на крилете на някаква еуфория. И това, което казах на нашите избиратели, че това, което стана, не е нашата мечта - хората отидоха в Европа, а не дойде тя при нас с доходите и икономиката, коментира Цонев.