Многократно съм казвал, че Корнелия Нинова трябваше да си подаде оставката като председател на партията още преди 3 години, но тогава всички, "които сега спретнаха преврата, кротко се натискаха около Корнелия, опитвайки се по всякакъв начин да я обслужат", заяви Румен Овчаров, като посочи, че го е заявявал публично.

Той обвини новото ръководство на БСП, че я превръща в клиентелистка партия.

"Досега БСП е била партия с друг морал и с друг статут, а сега я правят клиентелистка партия, която обслужва интересите дали на Делян Пеевски, дали на Бойко Борисов, или на някой друг", каза членът на Националния съвет на социалистическата партия в интервю за БНР.

"Какво ново предлагат новите ръководители на БСП? Какво ново, когато са строили цялата клиентела и на Борисов, и на Пеевски, и на Румен Радев - и първото, и второто поколение клиентели на Румен Радев стоят в Националния съвет и обслужват самите себе си. Отсега предричам по-нисък резултат на БСП на следващи избори", попита Овчаров.

"В БСП има преврат на хора, които до оня ден са се крили зад Корнелия, нямаха смелостта да го направят по-рано, а след като тя си подаде оставката", заключи той.

Според Овчаров с усилията си да я елиминират довчерашните й съратници на "Позитано" 20 постигат точно обратния ефект.

"Много ги е страх новите лидери на БСП, че Нинова, ако реши да се кандидатира за трети мандат, не могат да я спрат, защото нейният авторитет в структурите на партията е несравним с техния. Затова се опитват по някакъв начин да я елиминират, но го правят по-неправилен, като съдържание, начин. Защото по този начин я връщат и като доверие сред хората, и като авторитет", смята Овчаров.

В същото време Контролната комисия на партията вече се произнесе, че по устав Корнелия Нинова няма право на трети мандат като лидер на БСП, а днес Софийскии градски съд я заличи от регистъра на партиите.

Той беше категоричен, че няма да има кабинет в рамките на този парламент.

"Делян Пеевски е токсичен и кабинет с мандат на ДПС няма да има. Няма да стане правителство и с третия мандат", прогнозира Румен Овчаров. Бившият зам.-председател на партията коментира ситуацията в ДПС с думите "този път няма да му се получи на Пеевски".

"Тази политическа класа е основната причина за това, което се случва в България, затова хората не отиват да гласуват", обобщи Овчаров.

Според него само с избори нещо може да се реши, а не с договорки и сглобки между "корумпирани политици, които не мислят за държавата".