Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност заради липсата на адекватни решения по овладяването на епидемичната вълна. Това се казва в официално съобщение на ПП ГЕРБ, след като от прокуратурата съобщиха, че е подаден сигнал от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров срещу лидера им Бойко Борисов.

Поводът е негово изказване от 24 октомври, в което бившият премиер обвинява служебния кабинет, че ваксинира хората срещу коронавирус с препарати с изтекъл срок на годност.

Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като чacт от предизборната кампания на г-н Борисов е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това, изказването мy може да повлияе на решенията на много xopa", пише в сигнала си д-р Кацаров и моли Софийската градска прокуратура да извърши проверка на изнесените факти и обстоятелства и да бъдат предприети предвидените от закона мерки.

От ГЕРБ обаче контрират, че единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойчо Кацаров.

"Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС. Припомняме, че именно Бойко Борисов и ГЕРБ сме политическата сила, която най-много е агитирала за необходимостта от ваксинация", се казва още в съобщението на партията.