"Научна фантастика" - така депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев нарече идеята на колегата си от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, че министър-председател трябва да е Бойко Борисов, а вицепремиер - Делян Пеевски от ДПС. Става въпрос за периода след ротацията през март, когато Николай Денков трябва да освободи поста по споразумението с ГЕРБ.

"От моя гледна точка министър-председател трябва да бъде Бойко Борисов, а вицепремиер трябва да бъде Асен Василев или Кирил Петков и ако трябва да има по-широка база на управлението, вицепремиер трябва да бъде Делян Пеевски. Това са хората, които могат да взимат решения", каза в ефира на Нова телевизия преди дни Чолаков.

Идеята се завъртя в публичното пространство още по време на предизборната кампания Борисов беше посрещан от съпартийците си в залите с това настояване да се завърне в премиерския кабинет.

 Паметникът на раздора

Депутатът от ПП Искрен Митев коментира и казуса с местенето на Паметника на Съветската армия в ефира на Нова телевизия.

По думите му всички действия са законни и е "крайно време" монументи на български герои да изместят тези на чужда държава. Все пак "към всяка форма на изкуство трябва да се отнесем с най-голямо уважение", смята народният представител.

Мястото на Паметника на Съветската армия е в Княжевската градина на София, опонира в същото предаване Мая Манолова, според която идеята монументът да бъде откаран в Димитровград не е добра. Тя нарече талибани инициаторите и извършителите на демонтажа. Според Манолова най-демократичният и цивилизован начин е въпросът да се реши с референдум.

Манолова продължава да твърди, че преместването е незаконно, след като именно тя и "Изправи се БГ" сезираха административния съд в София за това. "Сглобката, която ни управлява, защото нещата тръгват от некоалицията, си въобразява, че е над закона и правилата и че са недосегаеми", каза още Манолова.