Депутатът от Обединени патриоти и част от ръководството на АТАКА Павел Шопов даде ултиматум на силовият вицепремиер ВМРО Красимир Каракачанов да се справи с циганската престъпност или ще бъде сменен.

"Атака сме първите, които се борим циганската престъпност. Години наред бяхме в опозиция, а сега сме във властта. Имаме силов премиер от "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов. Очакваме от него да се справя с важните за обществото проблеми. Ако той не може да се справи, ще предложим друг", каза Павел Шопов, цитиран от пресцентъра на "Атака".

Предупреждението на Шопов е по повод събитията в Куклен, където вчера избухна скандал заради силна музика и нападение срещу полицейски екип. По този повод бяха арестувани седем души, а днес прокуратурата удължи ареста на петима от тях.

"Атака" са коалиционни партньори с ВМРО на Каракачанов в "Обединени патриоти", които са част от управляващата коалиция.

По-рано от ВМРО заявиха, че циганската агресия в Куклен е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов, наложителни са и стъпки за гарантиране на неприкосновеността на българските полицаи и военни!

Утре, 30 април (вторник), в 13.00 ч. в централата на ВМРО предстои среща с най-големия синдикат на служителите в МВР, на която ще бъде обсъден и този проблем.