Депутатката от "Демократична България" Антоанета Цонева и председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов си размениха политически нападки в социалните мрежи. Това се случи, след като двете формации влязоха в открита конфронтация заради отказа на десните да подкрепят предложеното от партията на Слави Трифонов правителство.

Първо Цонева коментира последната декларация на партията, като иронично използва за целта цитати от песни на фолк изпълнители в профила си във Фейсбук:

"ИТН с ново изявление.

Прочетоха нещо като смесица между "лириката" на "шампанско и сълзи" (Ивана - б. р.) и "не сме безгрешни, но сме истински" (Азис - б. р.). И накрая: Всички други са боклуци. Порции и постове някой им иска - те обаче не ги дават. Прост сюжет като мусаката, за която говореше вчера пред журналистите сценаристът Филип".

Малко по-късно Йорданов й отвърна остро в Туитър с цитат от песена на Трифонов No Mercy - "който ни закача, после не успява да се върне в мача":

"Не се ебавайте с нас, щото който ни закача, после не успява да се върне в мача", написа депутатът, добавяйки хаштаг, че идва този, който ще изхвърли боклука (правописът е запазен - б.р.). 

Кадър от Twitter