В нея се посочва, че считано от 1 декември 2016 година, той желае да освободи поста по „лични причини“, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министър Лиляна Павлова е приела оставката на инж. Лазаров.

На негово място предстои да бъде назначен досегашният член на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Лазаров заяви, че се чувства част от екипа на управляващите и затова, след като кабинетът подава оставка, и той смята за редно да освободи поста си.

Пред БНР той коментира, че работата в Пътната агенция върви добре и проектите се движат в срок.

Лазар Лазаров ръководеше АПИ при първия кабинет на ГЕРБ и беше отстранен при управлението на Пламен Орешарски. След него на поста беше назначен Стефан Чайков. По време на второто служебно правителство - на Екатерина Захариева, обаче той беше сменен "по вазимно съгласие" и на негово място беше върнат Лазаров.
Между двата периода начело на АПИ той оглавяваше Пловдивския панаир.

Кой е новият шеф

Дончо Атанасов е роден на 18.09.1958 г. Инженер, със специалност „Металургия", от Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Бивш депутат от БСП в 37-то Народно събрание.

В професионална кариера е бил директор на "ПБС – Прогресивни бизнес решения" ЕООД, шеф на дирекция „Оперативен контрол и управление на АПИ, аналитик в „Стройко 2000“ ЕООД, член на Съвета на директорите на „Артескос 98“ АД, управител на „Трацем Транс“ ЕООД, завеждащ маркетинг в ИК „Христо Ботев“ завеждащ маркетинг в ИК „Бреза“, заемал е и различни длъжности в МК „Кремиковци“.

Атанасов владее руски език.