След като стана център на публично внимание за отрицателно време, а медиите набързо разровиха в социалната му биография във Фейсбук и извадиха снимки от сватбата му, новият председател на парламента заключи профила си.

Справка във Фейсбук показва, че профилът на Никола Минчев вече не е публичен.

Очевидно поради липса на всякакъв политически опит, 34-годишният нов политик не е взел предварително мерки и не е бил подготвен, че още на мига след избирането му на поста, животът му ще стане публично достояние, каквито и публични бяха и постовете му.

Един от последните е този преди да се яви на парламентарните избори:

Привет,

Както повечето от вас знаят, вече съм част от екипа на "Продължаваме Промяната". Конкретно за изборите на 14.11.2021 г. ще бъда водач на листата ни в МИР 14-Перник и в МИР 24-София ще участвам под номер 3.

Ще бъда кратък, защото дългите Facebook постове не са моят стил. Захващам се с това начинание с желание да свършим добра работа, която да е от полза за всички. Ако в някой момент ви се стори, че съм го забравил, напомнете ми го!

Телефонът ми е винаги отворен - и за въпроси, и за коментари от всякакъв характер - защо "Продължаваме Промяната", защо сега и т.н. Изброяването е примерно, сигурен съм, че имате и доста сложни. Насреща съм.

Поздрави и до скоро,

Никола

Днес този пост не е наличен, а последната публикация е от сватбата му преди шест години.

Председателят на 47-ото Народно събрание още вчера призна, че ще му е трудно да свикне с голямата охрана на НСО, но ще направи възможното да запази личния си живот, такъв, какъвто е бил до момента. 

Напълно резонно е профилът във Фейсбук да бъде замразен и поради съображения за сигурност, наложени му от службата, отговорна за безопасността на първия в парламентарната република.

Особено пък след заплахите по мейла към предишния председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева.