"Атака" плюха по мен, по ВМРО, по цялата ни кампания по грозен начин, не знам как ще се гледаме в очите". Това коментира пред БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му Валери Симеонов е запазил джентълменски тон по време на кампанията.

Каракачанов благодари на хората, които са гласували за листата на ВМРО и Ангел Джамбазки. "8% българи гласуваха да се спрат експериментите с историята, с българското семейство, хората са казали "не" на имиграцията и на Турция в ЕС", каза Каракачанов и заяви, че е доволен от резултатите на изборите независимо дали кандидатите ще са един или два. "Не беше разумно да се явим само с НФСБ, но това не ни спести псувните на "Атака", добави той.

Изборите коментира и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. "Решението да се явим отделно беше на ВМРО, два месеца настоявахме да се явим заедно", каза Симеонов. По думите му по този начин от ВМРО са опитали да покажат водеща роля в коалицията.

Напрежението в т.нар. малка управляваща коалиция Обединени патриоти не е от вчера. От ВМРО предлагаха да се направят вътрешни избори, които да излъчат водача на общата евролиста, но тази идея не бе възприета.

И така трите партии от Обединени патриоти се явиха поотделно на изборите за Европейски парламент.

 

Пред Нова телевизия водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки заяви: "Този резултат дава по-голяма сила и самочувствие на ВМРО. Хората, които ни подкрепиха, избраха да не разпиляват гласовете си. Ние представляваме българския патриотизъм и родолюбие. Не бих казал, че ми е мъчно за някои колеги. Нашите партньори избраха да се явят сами и резултатът е показателен".

Според него българското родолюбие трябва да обединява, а не да разделя. "Все още броим резултати. Надяваме се на два мандата", поясни той.