Професорът с изненада разбрал, след като се завърнал от чужбина, че без негово съгласие портретът му е сложен в къщата на “ВИП Брадър” и е обект на коментари, съобщава “24 часа”. Освен това не било искано съгласието и на автора на снимката. Депутатът актьор, който бе и министър на културата, смята, че това нарушава авторитета му и му нанася щети. Чувства се огорчен и настоява портретът незабавно да бъде смъкнат от стената.

В момента снимката на Данаилов е в дневната и от време на време става обект на коментари. Получихме такова писмо и вече сме му отговорили, казаха официално от Нова телевизия. Съдържанието обаче оставало конфиденциално, тъй като било лична кореспонденция.

Според близки до Стефан Данаилов той бил бесен от представянето на незаконния му син в предаването, което поставяло и него в негативен контекст.
Данаилов е признал детето си от актрисата Ирен Кривошиева, която също е във “ВИП Брадър”. Дълго време обаче тази тайна бе пазена в семейството. Кривошиева и Владо живееха в САЩ, където момчето е израснало. Преди година обаче Кривошиева се върна в България и дори написа книга за историята си с Ламбо. Двамата са в много изострени отношения. Синът на Ирен Кривошиева мечтаел да се разходи с баща си, стана ясно преди дни от шоуто "ВИП Брадър".