Ръководството на БСП се конфронтира публично с най-голямата си организация - столичната.

Първо, малко преди 14 часа днес, от пресцентъра на "Позитано" 20, разпространиха съобщение, че социалисти от градската организация на БСП-София са събрали подписка с призив Националният съвет на БСП да санкционира председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града Калоян Паргов. 

От партийната централа обвиняват Паргов в задкулисие, а за мотиви посочват "участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично".

От пресцентъра на столичната организация на БСП изпратиха мигновено опровержение. В отговор на партийния пресцентър, подчинен на Изпълнителното бюро на БСП, те написаха:

"Редица медии са получили съобщение от пресцентъра на "Позитано" 20, което се позовава на позиция на Градския съвет на Софийската организация на БСП, свързана с председателя ѝ Калоян Паргов. Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП - София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и невярна!!!"

От столичната организация, заявиха, че не отговаря на истината и твърдението за връзка между лидера на столичните социалисти и случая с обществената поръчка за осветлението в София.

В предаването "Денят на живо" по Нова тв Калоян Паргов обясни, че под подписката срещу него стоят имената на 30 от 8-те хиляди членове на БСП-София, като сред тях са министърът на транспорта Христо Проданов и председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.  "Те са били мои заместници, аз съм ги развивал", каза Паргов. 

През лятото на 2020 г. Георги Свиленски загуби от Калоян Паргов гласуването за председател на БСП-София.