Нова задочна размяна на реплики между премиера и президента се случи, докато Бойко Борисов бе на посещение в община Лъки и Асеновград. Той бе придружен от регионалният зам.-министър Николай Нанков.

В Лъки министър-председателят остро реагира на коментара на президента Румен Радев, че по време на пандемия се източват пари от държавния бюджет. 

"Ако президентът Румен Радев смята, че източваме държавния бюджет, нека ясно да каже в кои сектори да спрем да изплащаме. Да спрем изплащането на 106 милиона лева на месец за пенсионерите и 15-процентното увеличение на парите за полицаите? Или да спрем двойното увеличение на заплатите на учителите или парите за кметовете? Или за хората на първа линия и мерките в подкрепа на бизнеса? Или за АМ "Хемус", Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, АМ "Европа" и АМ "Струма". Именно защото реагирахме първи на кризата и финансирахме ключовите мерки за справянето с пандемията - днес сме на едно от последните места в Европа по заболеваемост", заяви гневно премиерът.

Борисов отново сравни България с останалите страни, като изтъкна за пореден път, че у нас ситуацията е добра "с майсторско управление" и затова бизнесът работи. 

"Така хвърля едни приказки. Нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали! 15 години бях най-стиснатият в държавата, но това даде резултат и сега харчим повече по време на пандемията", допълни министър-председателят.

По думите му, не случайно България е в чакалнята на еврозоната. 

"Кристин Лагард - шефката на ЕЦБ, и Кристалина Георгиева - на МВФ, препоръчаха на всички държави членки да харчат повече. Те са по-малки експерти от нашите ли? Нашите всезнайковци, които казват много, а всъщност е нищо", коментира още премиерът.

"231 млн. повече за МВР, 360 млн. повече за образованието. По 106 млн. за пенсионерите всеки месец. Ето ги къде са парите. Кое не им е ясно?", попита премиерът.

На посещението в град Лъки Бойко Борисов уточни, че са отпуснати 470 000 лева за разчистване и укрепване на местата на двете свлачища, станали в района.