"Само 24 часа след като потвърди, че е имало срещи между него, Алексей Петров и ПП, днес Борисов се отметна от това. И в същия момент казва: аз никога не лъжа. Пародия" - това се казва в позиция на председателя на БСП Корнелия Нинова, разпространена от пресцентъра на партията.

"Борисов над десетилетие е олицетворение на задкулисието и паралелната държава. И сам го призна. Докато от Денков и Габриел се провеждаха официални, за пред публиката, разговори за правителство, истинските, задкулисните договорки са направили сглобката. Класически пример на паралелна държава. И нейният баща е Бойко Борисов", казва още Нинова.

"Въпросът е докога ще му минават номерата? Как уж европейските хора Денков и Габриел ще приемат, че са били сламени човеци на конци, докато балканският мутренски и задкулисен сговор на Борисов е текъл? Това е въпрос и към европейските ни партньори", посочва още Корнелия Нинова.

"И един въпрос към Борисов: защо сега, смелчаго? Защо не, докато Алексей Петров беше жив? След убийството му една седмица се кри в миша дупка. И накрая към народа: докога? Докога ще търпим тази гавра с народ и държава?", пита в поста си лидерът на БСП.

По-рано днес в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че убитият бизнесмен Алексей Петров е помогнал с логистиката за провеждането на срещата, но не е участвал в разговорите за състава на правителството, както не е участвал и бащата на Кирил Петков.