Корнелия Нинова публикува във Фейсбук снимка от разговори с Кирил Петков по въпрсите за съставяне на правителство, въопреки че легитимността на участието й в подобни срещи е поставена под въпрос от редица нейни съпартийци.

Веднага след тежката изборна загуба председателят на БСП обяви, че подава оставка, но ще продължи да управлява. В отговор редица анализатори, както и емблематични лица от левицата, изразиха категорична позиция, че участие на Нинова в преговорите може да ги провали.

На срещата днес председателят на БСП в оставка и лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков са обсъдили следващи стъпки за преговори.

"На 23 ноември започват срещите на експертните групи за изработване на програма. В тях ще участват по трима души от всяка страна. Групите са 18 на брой: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси, Международни отношения", уточнява лидерът на БСП в оставка.

"Вярвам, че ще положим усилия да има редовно правителство и работещ парламент", завърша постът на Нинова.

Във вторник "Продължаваме промяната" започна преговори за съставяне на кабинет с БСП, ИТН и ДБ и обяви, че са обсъждали процесът, по който формациите да влязат в преговори.

"Всяка една от политическите сили ще даде своите най-добри специалисти по политиките, те ще бъдат обсъдени на съвместни срещи между всички участници, а не на отделни. Целта е накрая да излезем с обща управленска програма", обясни Петков.

"Ще стигнем до крайна програма, която ясно ще разписва не само програмата, но и датите, в които да се случи, разясни механизма съпредседателят на ПП. По този начин вярваме, че за пръв път ще има едно наистина много конструктивно коалиционно споразумение", убеден е той.

Всички са съгласни процесът да протече по този начин.