Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която обяви, че партията ѝ внася проект на решение за сваляне на имунитета на Бойко Борисов, не успяла да прочете документите по казуса "Барселонагейт" в деловодството на парламента. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до тях е, че заявка вече били подали и Гроздан Караджов, Владислав Панев и Тошко Йорданов. Това разказа самата Нинова в предаването "Офанзива" на NOVA NEWS

"Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, освен постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, защото колегите ни бяха изпреварили. Хубаво е Борисов да си даде сам имунитета. Твърди, че е невинен, ако е така - да го докаже в справедлив процес. Той твърди, че това (обвинение) е бухалка на главния прокурор. Присъди прокурорът не издава, ако Борисов е спокоен за това, че е невинен, прокурорът внася доказателствата, той си обявява защитата, съдът преценява дали е да или не", каза Нинова. 

Нинова показа папка с 11 сигнала от 2018 г. срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Нашата битка е последователна, вече 5-6 г. Сега виждаме, че новосформираното мнозинство се опитва отново да няма справедливост и правосъдие. Те се опитват да създадат една комисия, която 5-6 месеца да протака случая", повтори лидерът на БСП по повод изтеклите записи от заседание на ПП преди съставянето на кабинета "Денков-Габриел".

"Има текст в закона, според който при поискан имунитет човекът трябва да го даде до 5 дни или парламентът да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата", категорична е Нинова. 

По думите ѝ президентът Румен Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящите местни избори. 

Тя отказа да коментира проектите за конституционни промени. Според нея е нужен нов обществен договор. "Виждате в какво състояние е държавата. Имаме нужда от нов обществен разговор и национална цел. Не съм сигурна, че промяната в Конституцията цели това", обясни лидерът на БСП. 

"Това, което гледахме и слушахме във ВСС, е позор за правото", каза тя и обобщи, че "шест души издигат кандидатурата на Иван Гешев, след това внасят искане за оставката му, после оттеглят това искане. Очевидно това не са хора със собствено мнение и не са собствено мислещи лица. Целият разговор беше изключително принизен", обясни тя. 

"Да бъде отстранен главен прокурор за думите "политически боклук" е пресилено. Ако е така, половината парламент трябва да е отстранен от работа", смята партийният лидер. Тя каза, че е възможно и законно президентът да върне евентуално решение за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, допълни тя. 

"Започнаха да се взимат решения с плаващи мнозинства, което е опасно", допълни Корнелия Нинова по повод дейността на парламента. Запитана защо е нарекла президента Румен Радев "баща на хаоса", тя обобщи, че той е създал политическия проект "Продължаваме промяната".