"Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред "Позитано" от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП отвътре, защото само нас не можахте да купите. Интересно е, че в изброяването на имена днес пропуснахте най-големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко- продажба на имоти, на горива. ВЕЦ-ове, назначения. Като сте казали А, кажете и Б. Едно знам със сигурност - и до Я да го изкарате, мен ме няма във Вашата азбука".

С тази реакция председателят на БСП Корнелия Нинова отговори във Фейсбук на Бойко Борисов по повод негови думи от днес, съдържащи откровения за назначаване на постове на роднини на популярни социалисти, съобщиха от пресцентъра на партията.

Премиерът в оставка даде извънреден брифинг в неделя сутринта, когато призна, че е "помагал" на хора от БСП и членове на "новите" партии, като изброи конкретни имена, се посочва още в съобщението.

Отричайки от ГЕРБ да са правили чистки, Бойко Борисов даде за пример как сестрата на социалиста Драгомир Стойнев още работила в митниците, а Мая Манолова е била омбудсман.

"Ние не сме били талибани и фашисти",каза той.