"Фалшива новина е, че съпругът ми определя цените на горивата в "Лукойл" - моля ГЕРБ да внимават с приказките оттук нататък, да не стане като със СДС и с г-жа Лъжа", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на "Позитано 20", по повод коментари на управляващите около протестите.

"Други неща прочетох тези дни и чух от колеги от ГЕРБ. Доста фалшиви новини. Да кажа и да е ясно. Съпругът ми е не е заместник-генерален директор на "Лукойл". Той не определя цените на горивата в "Лукойл". Това е фалшива новина, пусната от ГЕРБ. Да, работи в компанията, служител е там, в отдел, който няма нищо общо с ценообразуването. Не е в ръководството, което взима решение за ценообразуване или за философията на работа на компанията", уточни Нинова, цитирана от "Фокус".

"Когато твърдяха, че съм от СДС, се изреждаха по списък по всички телевизии. Сега като имам съдебно решение, че никога не съм била в СДС - мълчат. Да спрат да лъжат и да създават фалшиви новини", заяви още социалистката.

Попитана дали вече е ясно кой ще оглави листата на БСП за евроизборите и дали ще бъде тя, Нинова отговори:

"Днес не мога да ви кажа кой ще бъде водач, но мога да ви кажа с 200% сигурност, че няма да съм аз. Това няма да се промени до май месец".

Лидерът на левицата обяви още, че внасят предложение заплатите на депутатите и политическия елит да бъдат намалени с 543 лева, защото не може възнагражденията им да се увеличават, докато хиляди граждани протестират.