Николай Бареков заявява, че "на дневен ред отново е връщането на казармата".

Той предлага това да се нарича "образователна повинност" - хората, които нямат основно образование, да служат по една година и да излизат от казармата със средно специално образование. 

Бареков предлага хората с висше образование да карат между 3 и 6 месеца казарма.

"Там може до обяд да се учи, а следобед да се работи и тази образователна повинност да бъде превърната в трудова като при Александър Стамболийски. Моите дядовци са от партията на Стамболийски", казва Бареков.

Нова "Странджа Сакар"

Друго предложение на Николай Бареков е парламентът да приеме стратегия за протекционизъм в слабо развитите райони - Северозапада, Странджа Сакар и Родопите.

"По-ниски данъци, бонуси, на млади семейства, които се заселват там, да се дават жилища на по-ниски цени или наеми. Това са само две от идеите, които ще предложа. Бързам да ги кажа, за да се знае, че това са мои идеи", обяснява още Бареков в интервюто.

Той отрича бъдещият му политически проект да бъде римейк на Яне Янев и да служи за патерица на някоя от големите политически сили.

"Доколкото знам, Яне Янев беше патерица първо на СДС, после на ГЕРБ. Напротив, като Яне Янев са всички останали. Аз съм обратното на Яне Янев, аз съм обединителят", самоопределя се Бареков.