"Както чухте вчера, да, има размразяване, ако използваме тази лексика. Очаквам да се видим с Мария Габриел, трябва да продължим разговорите". Това заяви номинираният за премиер от парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) акад. Николай Денков пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той посочи, че първо ще се види с Габриел лично, за да се уточнят мерките, които са важни, за да продължават разговорите.

Държавата трябва да бъде управлявана от народните представители, които имат мнозинство, смята Денков.

На въпрос дали съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев ще даде крачка назад и няма да е част от състава на проектокабинета, Денков даде знак, че е готов за промяна, но все още няма кадрово решение:

"Трябва да продължим да обсъждаме, защото, освен че не трябва да има партийни лица, трябва да има и човек, който да свърши работа. Не е толкова лесно да се намери министър на финансите, който да може да свърши работа при тези трудни обстоятелства".

Относно имунитета на Борисов, Денков напомни, че позицията на ПП-ДБ винаги е била, че когато на някого бъде поискан имунитетът, той трябва да реши дали да си го даде.

Ако на мен ми поискат имунитета, ще си го дам без да се замисля, заяви той. Денков добави, че не трябва в същото време прокуратурата да се използва за "бухалка", защото, по думите му, има активизация на държавното обвинение.