До момента в Народното събрание (НС) не са постъпвали документи за персонални промени в Министерския съвет (МС). Това каза в предаването "Тази сутрин" на бТВ председателят на парламента Никола Минчев по повод решението на лидерът на партия "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов да изтегли министрите си от управлението.

В рамките на Народното събрание това означава, че нямаме необходимите 121 гласа, за да провеждаме ясна политика и необходимите реформи, коментира Минчев.

По думите му обаче "Продължаваме промяната", "БСП за България" и "Демократична България" имат 109 гласа. Оттам нататък има вариант да се стигне до мнозинство в пленарната зала, когато народните представители не са доволни от политиката, която води формацията, към която принадлежат, коментира Минчев.

Той обясни, че този оптимизъм се основава на разговорите му с някои народни представители. Не всички представители на "Има такъв народ" са съгласни с действията на лидерите на партията, каза още председателят на парламента.

Той заяви, че в краткосрочен план е ключово да бъде приета актуализацията на държавния бюджет, защото в нея са заложени всички антикризисни мерки.

Вярвам, че много политически сили ще подходят отговорно и ще застанат зад бюджета, каза Минчев. Той е убеден, че актуализацията ще бъде приета, въпреки решението на ИТН.