Министърът на околната среда и водите Нено Димов е изразил чрез адвоката си желание да подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщи "Труд".

Оставката ще бъде депозирана чрез адвоката му до края на деня.

Вчера Нено Димов беше задържан за 24 часа в Трето РПУ в столицата след обиск в дома му и в кабинета му вчера. Това стана по време на акция на ДАНС, МВР и прокуратурата, предизвикана от водната криза в Перник и неизяснените обстоятелства около вноса на боклук от Италия.

Министърът на околната среда е член на кабинета от квотата на Обединени патриоти.

След консултативния съвет при президента премиерът Бойко Борисов заяви, че темата с оставката ще бъде обсъдена с коалиционните партньори, а вицепремиерът Красимир Каракачанов лаконично коментира: "Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство".

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че говорителят на главния прокурор Сийка Милева, административният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще дадат брифинг във връзка с проведените действия по разследване в Перник и Министерството на околната среда и водите.