Най-напред Бойко Борисов, Делян Добрев и Томислав Дончев обвиниха правителството в оставка, че се прави на евроатлантическо, но работи за "Газпром" и "Лукойл", от които българите губят по 20 милиона лева на ден и заедно с това обявиха някои бъдещи управленски приоритети, включително енергийни. Последва изявление във фейсбук на лидера на БСП и вицепремиер в оставка, според която законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения. За да се стигне до също фейсбук изстрел от "Продължаваме Промяната".  

От ГЕРБ

Бойко Борисов заяви, че ще настояват да се приеме закон за въвеждане на таван на цените на горивата, за 100% диверсификация на руското ядрено гориво и руските ядрени мощности, за стоп на издевателството с цената на тока. Партията предлага да се дискутира "истинска съдебна реформа" - на кръгла маса; на преден план да отиде и договорът за новите 8 F-16. 

От Корнелия Нинова

Наред с енергийните въпроси към Борисов, председателят на БСП го обвинява, е прави всичко, "за да се хареса на началниците, та дано се препере. С цената на държава и народ, но да се върне във властта". "И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията."

От ПП

"Едва след като имаме свободна и независима прокуратура с ясно понесена отговорност от г-н Борисов, в България ще има не 6, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото ни бъдеще", написаха от "Продължаваме Промяната".

В изявлението на ПП в социалната мрежа се казва, че "през последните 7 месеца г-н Борисов" е държал "59-те си депутати като слуги". Отбелязва, че че те са положили "всячески усилия да препънат съдебната реформа в България". 

""Хаосът" е г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ да се крият зад депутатски имунитети, докато не им се повдигат обвинения по висящите им производства в прокуратурата", подчертават от ПП. Използването на думата "хаос" и поставянето й като цитат по всяка вероятност е препратка към обвинението на президента Радев, че "управляващата коалиция завещава на служебния кабинет хаос в енергетиката".  

От ефира на Нова пък регионалният министър в оставка Гроздан Караджов обвърза името на премиера в оставка Кирил Петков със серия корупционни практики. По вина на премиера, според Караджов, след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане. Министърът от квотата на ИТН набеди "Продължаваме Промяната" за вкарването на държавата в безпътица. "Колата се счупи, в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор."