"Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика. В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци, стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС е изцяло в интерес на една единствена фигура от неговото обкръжение”, пише в писмото си Енимехмедов, предаде bTV.

Той изразява учудването си от думите на премиера Бойко Борисов, който „излиза пред хората и казва, че шапка му свалял, за това, че е добър политик”. Нападателят се пита защо Доган е смятан за добър политик, след като е нанесъл такива поражения на държавата, вместо той и такива като него да са в ареста.

Енимехмедов продължава с думите, че ако го питат защо при положение, че пистолетът му е засякъл, не е ударил плесница на Доган - „ще ви кажа, че един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му”.

25-годишният бургазлия коментира и побоя, който му нанесоха делегатите на ДПС.
"Много хора видяха начина, по който ме налага и ритаха, след като лично изхвърлих пистолета и не оказвах никаква съпротива. По този начин те само оправдаха очакванията ми, че са шепа страхливци, доверили се на един доносник”, заявява Енимехмедов.

Той добавя, че вероятно неговите действия изглеждат на повечето хора шокиращи и недемократични, но той обича България и ще умре тук, защото родината е обща за всички, независимо дали са българи, турци или циани.

Накрая Октай Енимехмедов заявява, че се възхищава на Васил Левски и се пита дали на него би му се харесало случващото се в България, ако можеше да го види.

Писмото на нападателя бе донесено в телевизионното предаване от брат му Метин Енимехмедов. Той заяви, че Октай не е луд, а му е писнало. Метин разказа, че когато е разбрал какво е направил брат му, е изживял най-големия шок в живота си, защото той не бил споделял за намеренията си.
Скоро го посетил в ареста, където Октай му казал, че е спокоен, отнасят се много добре с него и близките му няма защо да се безпокоят.

Преди две седмици, когато съдът остави Енимехмедов за постоянно в ареста, той заяви, че иска да излезе под домашен арест, защото не е заплаха за обществото.