"Разпространените от прокуратурата записи са в суров вид и с много условности. Към днешна дата въпросителните са една страница, а отговорите - нула. Категорично няма яснота за случващото се".

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Калоян Методиев, началник на кабинета на Румен Радев. Той обясни, че президентската институция е разбрала за тези записи от медиите.

"Не е минало още през юридическо обсъждане, за да се провери достоверността. Все още сме в сферата на догадките. Нещата се развиват в мълниеносен порядък и ги научаваме между етажите", уточни Методиев.

По думите му в момента сме свидетели на "разграждането на държавността".

"Междуинституционалната война се разраства. Създават се условия за една перфектна буря в държавата. Кой какво ще прави в тази мътна вода е отделен въпрос. Очевидно вече сме влезли в една криза и какво ще се роди от нея ще стане ясно в близко бъдеще", смята Калоян Методиев.

 

"Ако президентът каже, че България е добре и се развива, би изгубил най-силното си оръжие - да говори истината и да е огледало на това, което се случва в обществото. Няма как да се каже на черното бяло - нещата у нас не вървят. Система след система изключват, държавата не функционира дори на битово ниво от африкански тип", на мнение е началникът на кабинета на Радев.

Калоян Методиев заяви, че президентът не се страхува, ако се стигне до импийчмънт.

"Ако тръгне процедура по импийчмънт на президента, рейтингът му от 60% ще стане 80%, заяви той.