"Тези, които изпълняват служебните си задължения да останат на работа, да бъдат поощрявани, а тези, които уронват престижа и са част от корупционни схеми по граничните пунктови, да бъдат уволнени при доказани престъпления", това заръча Цветанов на новишя шеф на Гранична полиция Захарин Панов при посещението си в дирекцията днес, предаде Дарик радио.
Вътрешният министър допълни, че най-важната задача сега е изпълнението на ангажимента ни към Шенген. В края на месеца се очаква в страната да пристигне група от Европейския съюз, която да направи проверки по морската и сухопътната ни граница.
Цветанов все още не е решил дали да приеме част от оставките на началниците на областните дирекции на МВР, които бяха подадени след националното съвещание в петък. Тогава той съобщи, че не е доволен от работата на някои от директорите.
„Нямам нищо лично към когото и да било. Няма никакъв политически оттенък към когото и да било. Има само реално свършена работа и конкретни планове за действие по отношение на това, което обществото очаква от правителството на ГЕРБ, водено от премиера Бойко Борисов”, заяви министърът, цитиран от "Фокус".
Вижте видео