Втория етаж от изгорялата сграда от "Царските конюшни" е наш. Останалата собственост дори не знаем на кого е. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на редовния си месечен брифинг за пожара в "Царските конюшни".

"Ангажираме се да възстановим покрива", обяви той.С документ от 1961 година е ясно, че МВР държи втория етаж на сградата на бившите "Царски конюшни". Ползвали сме този етаж известно време, вече не го ползваме", коментира министърът. "Ние собствеността си ще трябва да я покрием. Освен това първи трябва да се възстанови и самият таван. Надали ще намерим другите собственици, за да си разделим разходите. Трябва да възстановим покрива. Освен това след приключването на огледите ще се прави нов проект за покрива. А дали след ремонт сградата ще се използва, ще се решава след време. В момента тя е с отпаднала необходимост.", заяви Валентин Радев.

"Вчера се събрахме при премиера Бойко Борисов със зам.-кмета на София Тодор Чобанов, кмета Йорданка Фандъкова и министър Боил Банов. Уточнихме се и проверихме докъде е собствеността", обясни той.

"Как е станал пожарът - ще стане ясно", каза още вътрешният министър.

"Всячески подпомогнахме БАБХ за справяне с чумата първо по дребните преживни животни, а после и по свинете", коментира той.

"За периода януари - юли са образувани 248 досъдебни производства за престъпления срещу животните. В сравнение със същия период на миналата година досъдебните производства са 159", каза Радев.

Отделихме 3,148 млн. лева от резерва от държавния бюджет за общините Дупница, Мизия и Тетевен за възстановяване на щетите, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на редовния си месечен брифинг.

С около 12 на сто по-малко са убитите при катастрофи от началото на годината спрямо същия период на 2017 г.

1078 са регистрираните домови кражби в София за първите шест месеца на миналата година. Тази година вече са под 1000.