Управлява ни "клуб по интереси" и най-слабото правителство от началото на прехода. Това констатира в декларация от името на ДПС лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Най-слабият кабинет от края на комунизма. По-скоро това правителство прилича на клуб по интереси, а не на правителство. Ние от ДПС призоваваме да има разум, мъдрост, призоваваме за диалог между власт и опозиция. Виждаме, че във властта в коалицията диалогът липсва", заяви Карадайъ.

"Призоваваме за възстановяване на нормалността в политиката и държавността. А това става единствено и само чрез демократични инструменти и способи, чрез върховенство на закона и спазване на правата и свободите на всички български български граждани", напомни той.

Карадайъ отбеляза, че се наблюдава "самонадеяност и самодостатъчност" във властта, която "не е нещо ново в тази зала".

На власт е задкулисието, което търси начин да овладее всички лостове в държавата и независимите регулатори, разкритикува лидерът на ДПС.

"Има противокоснтитуционни действия на тази власт, такъв е зародишът на тази власт, задкулисието завладя властта", заключи той.

"Това е вашата власт. Иначе всяко ваше действие оправдавате с антикорупционни цели. Но тя се отъждествва само засега с антикорупционната търсачка Гугъл", каза Карадайъ.

"Няма мерки за борба с кризите, това го казват и гражданите, и бизнесът, а го чуваме от устата ви. Имаме един гласуван държавен бюджет преди месец и половина, но месец и половина слушаме как трябва да го променяме и актуализираме. План няма, народът обеднява, инфлацията си върви и вие помагате на тази инфлация, но не помагате за решаване на кризите", упрекна лидерът на ДПС.