Когато клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията казва лъжи, най-малкото, което трябва да направите е забележка. Трябва да му напомним, че темата "Магнитски" е актуална, интересна и любопитна и трябва да се запознае с нея. Иначе по тази тема, г-н Пеевски си води делата в САЩ. Там вървят определени процедури. С тези думи председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към и.д председател на Народното събрание Мирослав Иванов след изказването на министър-председателя Кирил Петков.

Минути по-рано премиерът заяви, че за да има тишина от лявата страна на пленарната зала, не трябва да се говори за закона "Магнитски". 

"Да му напомним на този лъжец (Кирил Петков - бел.ред), че г-н Пеевски е подписвал документи. А на дружината, която една година са на власт, техните актове българският съд ги обявява за незаконни. Мястото на тази тема не е в тази зала, а в прокуратурата. Самите те се обвиняват за корумпирани - единият казва, че е кормпиран, другият казва ,че е корумпиран...", ядоса се Карадайъ.

Той призова депутатите да изпълнят Конституцията и правилника на Народното събрание и да отстранят управляващите от властта. След изказването си лидерът на ДПС напусна залата.

След него думата взе шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който също обвини премиера в лъжи.

"От личния ми опит с Асен и Кирил - имал съм сериозни сблъсъци с тях, докато бяхме в коалиция, не мога да кажа, че Асен Василев е излъгал, когато е поел ангажимент. За разлика от човека, който седи до него - който неведнъж ме е гледал в очите и ме е лъгал. Моля ви, удържайте ги, защото ако аз започна да говоря като тях, ще ме отстраните за три заседания", каза Йорданов.

Накрая на парламентарната трибуна излезе председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, който поиска от Мирослав Иванов да накаже лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Депутатът от ДПС Йордан Цонев определи случващото се като "поредното дъно, което копаем тук в Народното събрание - като тон, съдържание, изказ и всичко, което хората не искат да видят".

"През 1989 г. имаше един филм, който спечели награда от филмовия фестивал в Кан - "Секс, лъжи и видео". Това е, което виждаме от този кабинет вече 6 месеца. С добавката, че видеота ще продължим да го гледаме вече 6 месеца.", коментира той.

"Което министър Караджов каза от трибуната, ние го виждаме от половин година. Нямам основание да му симпатизирам, ние сме политически опоненти, но и не подозирам, че лъже, защото досега не го е правил. Това, което виждам в тази зала от премиера и вицепремиера, обаче е интерпретация - на цифри и т.н, коментира Цонев размяната на реплики в пленарната зала.