Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ направи кратко изявление пред журналисти след обявяването на прогнозните резултати от парламентарните избори.

"Първо искам да поздравим всички избиратели в страната и чужбина за активността, която проявиха в условия на пандемия. Бих искал да благодаря и на всички избиратели, които гласуваха за ДПС и подкрепиха програмата за ускорено икономическо развитие на страната, която имаме", заяви той.  

По думите на Карадайъ, оценката на Движението за права и свободи въз основа на първоначално обявените резултати от екзит половете е, че българските избиратели на тези избори са гласували за промяната.

"Ние от ДПС също заложихме за промяна още при съставянето на нашите листи. Така че нашият прочит на общата оценка, коаято има към настоящия момент е това", витиевато коментира лидерът на ДПС и допълни: 

"Досега това, което слушаме и гледаме е, че анализаторите повече стъпват на математиката. От гледна точка на ДПС по-скоро ние няма да правим анализ на анализаторите, а ще изчакаме да излязат окончателните резултати и тогава ще направим нашият анализ на изборите. Всичко е вариант". 

Карадайъ не отговори на въпрос дали ДПС ще се коалира с ГЕРБ, ако получат такава покана.

"Ние поне от 4 години говорим за необходимостта от нормалност в политиката", допълни той.