Скандал е избухнал по време на заседанието на правителството за приемането на актуализацията на бюджета. Четирима министри от квотата на "Има такъв народ" в правителството са напуснали днешното заседание на кабинета.

Неофициално основната причина е внасянето на актуализацията на бюджета за гласуване в МС преди да е била обсъдена на Коалиционен съвет. Оказало се, че недоволството на министрите на "Има такъв народ" е било провокирано от факта, че е бил представен съвсем нов вариант от обсъждания вчера в коалиционен формат. 

Вицепремиерът Гроздан Караджов, зам. енергийният министър Ива Петрова и спортният Радостин Василев са си тръгнали от сградата на "Дондуков" 1 заедно с външната министърка Теодора Генчовска. По непотвърдена информация те са тръгнали към Народното събрание. В момента министрите на ИТН са на среща с парламентарната група, твърди "24 часа".

Според депутати от ИТН обаче нямало да има среща с техните министри, а въпросът ще бъде повдигнат довечера на коалиционния съвет, твърди Нова телевизия.

Представителите на партията на Слави Трифонов и на мандатоносителя ПП са се скарали за пари, след като външната министърка поискала да се вдигнат заплатите на служителите от МВнР.

След нея за средства за пътни проекти настоял регионалният министър Гроздан Караджов.

Четвъртият министър на ИТН Александър Николов пък не е присъствал на заседанието на МС.

Малко по-късно от "Продължаваме промяната" насрочиха пресконференция на ръководството на партията с единственото уточнение, че тя ще бъде "по актуални въпроси".