Новите зам.-министри в земеделието са Цветан Димитров с ресор аграрна политика и Преслав Борисов, който ще отговаря за европейските фондове, предаде БТА. ДФ "Земеделие" ще бъде под пряка отговорност на министъра, както и финансовата дирекция и дирекцията за обществени поръчки.
Министър Найденов каза, че е разпоредил всички обществени поръчки да бъдат преустановени и да се направи анализ за целесъобразност. До края на седмицата ще се сформира новият Управителен съвет на ДФ "Земеделие", като ще бъде намален броят на заместник-директорите и ще се направи анализ на дейността на фонда. Персонални и структурни промени в МЗХ ще има, заяви
министърът.Той добави, че е получил тревожен доклад от ДАНС с констатации за ДФ "Земеделие".
Красимир Попов и Валентина Симеонова са двама от общо тримата зам.-министри на труда и социалната политика, предаде БГНЕС.
Симеонова ще отговаря за социалното подпомагане, социалните услуги, политиките за деца, превенция от отпадане от училище, интеграция на ромите. В ресора й влизат Държавната агенцията за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и др. Симеонова е работила дълги години в системата и според Тотю Младенов има отлични експертни познания. Като експерт с опит в системата бе представен и Красимир Попов. Той ще отговаря за управлението на средствата по ОП „Развитие на човешките ресурси”, за политиките на пазара на труда и международната дейност на МТСП. В ресора му влизат програма „Красива България” и Агенцията по заетостта. Младенов обеща до 2-3 дни да стане известен и третият зам. министър, който ще отговаря за индустриалните отношения, социалното осигуряване и по думите на Младенов, трябва да бъде харесан както от синдикати, така и от работодатели. Главен секретар на политическия кабинет на министъра ще бъде юристът Димитър Марков, бивш директор на правната дирекция в Инспекцията на труда.
Социалният министър Тотю Младенов съобщи още, че на утрешното заседание на Министерски съвет ще предложи премахването на програмата за активно стареене, която даваше възможност на пенсионерите да почиват на море и планина, като  останалите пари по програмата - над 2 млн. лв., да бъдат използвани за разкриване на социални кухни за крайно нуждаещи се пенсионери. Всяка община може да кандидатства за средства с проект за подпомагане на най-бедните пенсионери. До края на септември ще бъде готов анализ на ефективността на мерките, прилагани на трудовия пазар, обяви социалният министър. Документът ще бъде ориентир за бъдещите политики на пазара на труда. Ще бъде направен и преглед на програмата „От социални помощи към заетост”, защото досега само 8% от обучените по нея безработни са успели да си намерят работа, допълни Тотю Младенов.