Министерски съвет даде информация за отпуските на шефове на ключови служби в МВР. Това се случва след днешното изявление на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че ръководни кадри в системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство и по този начин службите за сигурност са се обезглавили. 

Председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Потвърдена бе информацията и за председателят на ДАНС Димитър Георгиев, който е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.

Председателят на Държавна агенция "Технически операции" Цветан Китов е в платен отпуск за обучение - от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Тази сутрин Бойко Рашков заяви пред bTV:

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск? (...) Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър - председателя? Не на този, на предишния. Оставям на вашите зрители да си отговорят сами. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили".

Следобед Рашков извика на среща в МВР шефовете на службите.