Служебният министър на културата Велислав Минеков търси държавен имот, където да премести партийната централа на ГЕРБ. Дори вече сме близо до намирането на подходящ имот, похвали се той пред "24 часа".

По думите му процедурата за връщане на двата етажа от НДК, които се ползват за централа на ГЕРБ, вече се движи, защото помещенията, които партията на Бойко Борисов обитава без наем, са тотална щета за двореца. НДК има сметка за ток за последния месец 90 хил. лв., подчерта Минеков и добави, че са наложителни мерки за спасяване на НДК, предприети са такива и това ще се случи.

"Тази площ трябва да се ползва. През годините НДК е подложен на грабеж. Никакви доходи не се получават отникъде", допълни той

Министърът се закани да изгони ГЕРБ от партийната им централа преди два месеца. За шест месеца в министерството се нагледах на безобразия и облечена в закон корупция, обобщи той мандата си в двете служебни правителства.

В бившата управляваща партия останаха изненадани от изявленията на служебния министър на културата.

"Не знаем, че е задействана такава процедура. В централата на ГЕРБ не е пристигала никаква информация по тази тема по официалния ред. Напомняме на служебния министър, че ГЕРБ няма договорни отношения с НДК, а с областната администрация. Всички режийни разходи на ГЕРБ към НДК са плащани навреме", коментираха от партията на Борисов.