Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов изрази подкрепа за рок певицата Милена Славова, срещу която бе заведено дело за дискриминация срещу гей общността.

Делото във Върховния административен съд е по жалба на ЛГБТ организацията "Действие" заради нейна публикация във Facebook, в която написа, че е против гей парадите и че "се задушаваме от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си". ВАС трябва да се произнесе дали с това си изказване Славова е дискриминирала ЛГБТ общността.

"Използвам случая, в личния си Facebook профил, за да кажа, че познавам Милена Славова от много години. Дълбоко я харесвам и уважавам, и знам, че тя никога не е дискриминирала никого в живота си. Защото Милена е свободомислещ, щедър и широко скроен човек, и въобще не ѝ пука за глупости, дребнавщини и в крайна сметка е наистина един напълно свободен човек", пише Слави Трифонов.  

"Изцяло я подкрепям и ако видя, че някой е забил в задника си българското знаме, бих реагирал доста по-остро и по-брутално от нея", добавя лидерът на ИТН. 

"Скъпа Милена, познавам те от малка, искрено те обичам и уважавам и смятам, че нито съд, нито ЛГБТ могат да ти се опрат. Живеем в странни времена и заедно ще водим тази битка за свободата на словото и за свободата като цяло. И мисля, даже направо съм убеден, че има много хора, които разсъждават като теб и мен", обръща се той към певицата и ѝ пожелава да не се променя никога. 

Самата Милена Славова отрича да изпитва лоши чувства към гей общността, дори напротив. "Имам много приятели от гей общността, но те не са по гей парадите, сериозни хора са и са против това, което се случва по улиците", обяви тя пред съдиите в сряда, когато делото влезе в съда. 

За да са съпричастни с нея, пред ВАС бяха дошли и десетки граждани, много от които рокери.