Бившето ръководство на БСП обвини Корнелия Нинова в лъжа и манипулативни внушения по повод фактите около издигането на арестувания с Митьо Очите бизнесмен Бенчо Бенчев за червен общинар в Бургас през 2011 г.

"Нинова да не се оправдава с предишното ръководство на БСП. Тя много добре знае, че общинските съветници се номинират от съответните местни организации. Така че, предишното национално ръководство на БСП не може да й служи за оправдание в този случай", реагира гневно пред Канал 3 бившият соцлидер Михаил Миков.

"Да не говорим, че вече е твърде късно да използва първия плик", перифразира бившият председател на соцпартията известния виц. В него новият шеф на фирмата получава бележка със съвет: "Обвини този, който е заемал поста преди теб".

Миков не пожела да коментира повече по скандала и как той удря БСП, но настоя да изчисти името на колегите си от предишното ИБ на партията.

"Има случаи, в които от манипулативните внушения до лъжата няма особена разлика и това е един от тях", възкликна Миков по адрес на Нинова.