Дългогодишният шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов вече официално е освободен от борда на държавната фирма "Информационно обслужване", която извършва преброяванията на резултатите от изборите. Освободен от борда е и Валери Борисов, съобщава "Медиапул".

Освобождаването на Константинов е станало след проведено заседание на 16 август, а промяната е вписана на 20-и. Мандатът на математика трябваше да изтече на 5 март 2026 г.

За предстоящото освобождаване на Константинов се разбра още в средата на юли, когато стана ясно, че по инициатива на служебния транспортен министър Георги Тодоров предстои общо събрание за смени в борда на "Информационно обслужване".

За попълване на вакантните места има 5-ма кандидати, сред които бившият шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева и финансистът Тенчо Попов, който бе разследван и оправдан за предложен подкуп на бившия следовател Петьо Петров, а след това осъди прокуратурата да му плати повече от 20 000 лв. заради незаконно обвинение.

До писмена и устна част на конкурса са допуснати също така Любомир Цеков, Диан Димитров и Надя Александрова.

Всички кандидати трябва да имат завършена магистратура по право, финанси, икономика, счетоводство и контрол, бизнес администрация и др. А също да имат добра репутация и най-малко 5 години на ръководна длъжност.